Daniel Hansson

Konsten att hålla sig frisk genom hela livet

Motivation | Hälsa och miljö | Effektivitet

Daniel Hansson arbetar för att hans kunder ska må bra efter jobbet. Han gör det i sin roll som kiropraktor, utbildar företag i ergonomi och dessutom leder han världens äldsta träningsgrupp, Nacka 90+. På Nacka 90+ får alla som bor i Nacka och har fyllt 90 år träna på gym gratis. Resultaten har varit slående. Hösten 2017 inleddes ett internationellt forskningsprojekt på Karolinska Institutet där det ska undersökas om styrketräning kan motverka Alzheimers och demens. Daniel Hansson är den som leder träningen.

Ute på företag föreläser Daniel om hur man håller sig frisk genom ett helt arbetsliv. Han frågar retoriskt hur Du vill må efter jobbet. Om din fritid går åt till att återhämta dig till nästa arbetspass så blir både arbetet och den värdefulla fritiden lidande. När någon går i pension kan det finnas saker man inte kan eller orkar på grund av att man inte tagit hand om sin kropp under yrkeslivet. Det är väldigt tråkigt.

Den här föreläsningen inspirerar den som lyssnar. Daniels humor och engagemang är några av egenskaperna som gjorde att han blev utsedd till bästa talare på Dagens Medicins seminarium våren 2017. Igenkänningsfaktorn är hög. Det är lag på att arbetsgivaren ska ge förutsättningar för en frisk och säker arbetsplats. Men det är individen själv som har det största ansvaret att ställa krav på sin fysiska förmåga. Målet med den här föreläsningen är att få den som lyssnar att inse att det aldrig är för sent att ställa krav på sin kropp.

Talare, Utbildare

Språk: Svenska, Engelska

Uppdrag: Stockholm, Sverige, Europa, Hela världen

Träning, motivation, seniorträning, arbetsmiljö, ergonomi, inspiration


Smakprov