Lassi Karonen

Roddaren med en av Sveriges främsta fysiska förmågor

Life stories och Trivsel

Lassi Karonen är roddaren som har byggt upp en enormt stark och uthållig fysik. Lassis fysiska kvalitéer har uppmärksammats inom större delen av den svenska idrottsliga värden och han är den moderna sinnebilden av kraftbegreppet dalkarl. Hans syreupptagningsförmåga är uppmätt till 7,19 l/min, vilket är det högsta värde som någonsin uppmätts inom svensk idrott.

Lassi Karonens idrottsliga meriter är om möjligt ännu mer enastående. Han var motionären som rodde kyrkbåt på Siljan. Elitsatsningen inleddes så sent som vid 26 års ålder och redan efter sex års elitsatsande deltog han i Olympiska spelen 2008 i Peking där han blev 6:a. Vid OS i London 2012 blev Karonen 4:a.

Bland Lassis meriter finns EM-silver och massor med SM-medaljer både i singelsculler och i dubbelsculler. I Vasaloppet har han slutat på placering 102 och 100 vilket måste anses som enastående för en person som inte är professionell skidåkare. Han är utbildad byggnadsingenjör och är ett levande exempel på att om man gör det lilla extra varje dag och är mer fokuserad än andra, kommer man riktigt långt.


Smakprov